Hisøy IL har startet Karate gruppe

15.01.20 startet Hisøy IL Karate treninger onsdager kl 20:30 i Gymsalen i Menighetshuset. Treningene er åpne for alle som ønsker å prøve seg.
I og med at det ikke er et eksisterende miljø for Karate her i Hisøy IL vil nok alle være nybegynnere. I utgangspunkt er tanken å tilby trening en gang i uken og hvis vi får etablert et godt og stort nok treningsmiljø håper vi at treningstilbud kan utvides.

Etter en fire ukers prøveperiode blir det medlemskontingent på 500 kr per år for Karate (for medlemmer av Hisøy Il).

Dette er en rimelig lav kontingent og dette kommer mest sannsylig til å øke dersom vi få etablert gruppen etter ett år.
Hovedtrener blir Rafa Bravo som har 1. Kyu innen stilen (siste brunbelte) og har derevet med dette siden 1998. For å sikre faglig tyngde å gi mulighet for gradering vil det komme gjestetrenere fra moderklubben Tendo Karateklubb Opsal i Oslo.

Wado ryu Karate er en stil innen karate, som er et japansk kampsportsystem. Kjenntegn til vår stil fremfor andre stilarter er fokus på forflytting og bevegelser med hele kroppen, unnviksbeveger fra angrep, såkalt tai sabaki, omdirigering av krefter fremfor å møte motangrep med blokk. Den er egnet til alle utovere uavhengig av alder eller fitness, da teknikk står i sentrum og ikke kraft eller tøyelighet. Når det er sagt er det dog en del av kampsport (jap budo) ånden å fremme en frisk kropp. Som alle japanske kampsport legger også karate vekt på respekt ovenfor hverandre i og utenfor treningsammenheng. Trening inneholder elementer som grunnteknikker, parøvelser, kamp uten kontakt(kumite) samt standardiserte bevegelsesfølger (kata).
Karate er en inkluderende sport, det fins ikke reservebenk her. Hver enkelt jobber for å oppnå sitt personlige mål, men felleskapet støtter i det.
Det er en meget godt egnet idrett for alle aldersgrupper og begge kjønn.

Sjekk Hisøy IL Karate sin Facebook side for ytterligere infromasjon

Skroll til toppen